Skip to content
​Infobric Fleet ingår samarbete med KG Knutsson AB och förvärvar bolagets körjournalstjänst Easyroad.
​Infobric Fleet ingår samarbete med KG Knutsson AB och förvärvar bolagets körjournalstjänst Easyroad.

Press release -

Infobric Fleet växlar upp - förvärvar körjournalstjänsten Easyroad

Infobric Fleet (tidigare TelliQ) ingår samarbete med KG Knutsson AB och förvärvar bolagets körjournalstjänst Easyroad. Övertagandet innefattar närmare 1 000 företagskunder. Genom förvärvet tar Infobric ytterligare ett steg i att bli den marknadsledande aktören inom digitala fordonssystem, med nyckelfärdiga tjänster för bland annat företags- och förmånsbilar.

– Jag är väldigt nöjd med att våra kunder blir en del av Infobric Fleet. Deras produktutbud och branschkunskap inom Fleet management och uppkopplade fordon kommer att tillföra vår kunder bra och moderna tjänster, säger Erik Bengtsson, Produktchef på KG Knutsson AB.

Infobric Fleet, som tidigare hette TelliQ, har haft en stor tillväxt under de senaste åren och lyckats utöka sin kundstock med ca 20-30% årligen. Idag är bolaget en av Nordens största leverantörer av elektroniska körjournaler och fleet management system med över 80 000 uppkopplade fordon. Bolaget har även breddat sitt produkterbjudande mot byggbranschen med tjänster för spårning och uppkoppling av utrustning och verktyg. Sedan januari 2020 ingår TelliQ i Infobric-koncernen, där man bildar affärsområdet Fleet. Infobric-koncernen har under kort tid vuxit till en central aktör inom digitala tjänster som bidrar till ett hållbart samhällsbyggande, genom att bland annat stötta sina kunder i arbetet med ökad säkerhet, enklare regelefterlevnad och resurseffektivitet.

Genom förvärvet av Easyroad får Infobric Fleet ett ännu starkare fäste på marknaden och tar en stabil position som en av de största leverantörerna av digitala fordonssystem. 

Joakim Lindquist,  Affärsområdeschef Infobric Fleet.

– Vi på Infobric Fleet välkomnar alla nya kunder med öppna armar. Samarbetet är ett viktigt strategiskt beslut som stärker Infobric Fleet på den svenska marknaden där vi kompletterar KG Knutsson AB’s tjänster på ett bra sätt. Vi ser fram emot ett gott samarbete med KG Knutsson i framtiden, säger Joakim Lindqvist, affärsområdeschef på Infobric Fleet.

För mer information, kontakta:

Joakim Lindquist, Affärsområdeschef Infobric Fleet
Tel: 070-227 62 86
joakim.lindquist@infobric.com

Erik Bengtsson, Produktchef KG Knutsson AB
Tel: 08-92 30 00
erik.bengtsson@kgk.se

Related links

Topics

Categories


Infobric Fleet
Infobric Fleet specialiserar sig på digitala fordonssystem och tjänster för moderna fordonsflottor. I januari 2020 blev bolaget en del av Infobric koncernen och i oktober samma år bytte vi namn från TelliQ till Infobric Fleet. Infobric Fleet utvecklar och erbjuder webbaserade tjänster och lösningar, som ger beslutsstöd, förenklar vardagen och ökar lönsamheten till företag där fordon, maskiner och anläggningar utgör en viktig del av verksamheten.

Läs mer på infobricfleet.se


KG Knutsson AB
KG Knutsson AB för sedan 1946 människor framåt. Vi är ett företag som tror på långsiktiga relationer, därför jobbar vi med starka varumärken och skapar affärer som gynnar alla parter. Vi ger våra leverantörer vårt distributionsnät medan våra kunder får de bästa varumärkena, allt inpackat i vår produktkunskap och precisa distribution. Vårt sortiment är bredast i branschen och på vår e-handelsplats autokatalogen.se hittar våra partners mer än en halv miljon artiklar. Förutom i Sverige finns KGK även i Norge, Finland, Estland, Lettland och Litauen. 

Läs mer på kgk.se 


Infobric Group
Infobric Group är en nordisk digitaliseringspartner för ett hållbart samhällsbyggande. Vi tillhandahåller en verktygslåda av nyckelfärdiga tjänster som är redo att integreras i våra kunders digitala ekosystem. Vår mission är att skapa socialt hållbara och resurseffektiva arbetsplatser, där de tjänster vi levererar gör jobbet säkrare och enklare för hundratusentals människor varje dag. Samtidigt som vi bidrar till sund konkurrens mellan företag. Infobric ägs av Summa Equity som investerar i lösningar på globala utmaningar inom hållbarhet.

Läs mer på infobric.com

Contacts

Leo Sydow

Leo Sydow

Press contact Head of Communication Press Contact +46 709 18 72 25

Infobric Group is a leading provider of software solutions that set new standards for a resource-efficient and sustainable construction industry.

We are on a mission to digitalise the construction industry – with a clear focus on making it more productive, safer, and more sustainable. We offer easy-to-use solutions for complex problems that are ready to be integrated in our customer’s digital ecosystems.

Infobric Group AB
Framgången 1
55318 Jönköping
Sverige