Skip to content
© BlastManager AS 2019. BlastManager AS grundades 2006 i Kristiansand och utvecklar digitala tjänster för planering och dokumentation av sprängningsarbeten.
© BlastManager AS 2019. BlastManager AS grundades 2006 i Kristiansand och utvecklar digitala tjänster för planering och dokumentation av sprängningsarbeten.

Press release -

Infobric förvärvar BlastManager AS

Genom förvärvet av det norska IT-bolaget BlastManager AS stärker Infobric ytterligare sin position som digitaliseringspartner till byggbranschens aktörer, och tillför koncernen specialistkompetens inom IT-lösningar för säkra och effektiva sprängningsarbeten. 

Förvärvet av BlastManager är ett strategiskt tillväxtkliv för Infobric, i riktning mot att bli den ledande digitaliseringspartnern för byggbranschen i Norden. Det småländska IT-företaget har under de senaste åren vuxit kraftigt organiskt och gjorde under våren 2019 sitt första förvärv, det norgebaserade bolaget Templus AS. Med BlastManager stärker Infobric sin position som leverantör för entreprenadföretagen inom byggbranschen.

– Vi är mycket stolta över förvärvet. BlastManager har en fantastisk produkt, starka kundrelationer och besitter en hög specialistkompetens inom utveckling av IT-lösningar för sprängningsbranschen. Förvärvet passar väl in i Infobrics tillväxtstrategi där vi ser stora möjligheter till synergieffekter och ett stärkt erbjudande tillsammans med BlastManager på flera av våra befintliga marknader i Norden, säger Dan Friberg, VD på Infobric.

BlastManager AS grundades 2006 i Kristiansand och utvecklar digitala tjänster för planering och dokumentation av sprängningsarbeten. Bolaget är marknadsledande inom sin nisch i Norge, med ca 1 000 bergsprängare som använder systemet idag. Med det molnbaserade systemet BlastManager möjliggör man för sprängningsentreprenören att uppfylla krav från myndigheter och beställare på ett säkert, enkelt och kostnadseffektivt sätt. Bland annat finns funktioner för att designa salvor, simulera detonationsprocessen, beräkna vibrationer och kommunicera med närboende och aktörer inom projektet.

Sprängningsarbeten har höga krav på analys, dokumentation och samordning där man i stor utsträckning fortfarande använder papper och penna. Det finns därför stora möjligheter att öka säkerheten och effektiviteten i branschen med hjälp av digitala verktyg och smart teknologi.

– Det är väldigt spännande att bli en del av Infobric-familjen och vi ser fram emot att stärka erbjudandet ytterligare för våra befintliga och nya kunder genom ett ännu bättre system. Vi stöttar alla som arbetar med sprängning med både planering och rapportering av arbetet. Utöver det är vi väldigt stolta över att ha tagit fram en lagerapplikation som ger full kontroll över förbrukningen av tänd- och sprängmedel. Vi är först i Norge med att kunna erbjuda våra kunder möjlighet till en 100% digital transportdokumentation, berättar Martin Ryde, VD för BlastManager AS.

Infobric förvärvar 100% av aktierna i BlastManager AS och det formella tillträdet sker i augusti 2019.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Dan Friberg, VD, Infobric AB
+46 707 88 75 44, dan.friberg@infobric.se

Martin Ryde, daglig leder, BlastManager AS
+47 99 333 555, martin@blastmanager.no

Related links

Topics

Categories


Om BlastManager
BlastManager är ett system för planering och dokumentation av sprängningsarbeten. Målet med systemet är att sprängningsentreprenören uppfyller myndigheters och byggherrens krav gällande sprängning på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt. Dessutom erbjuder BlastManager flera verktyg som förenklar sprängningsarbetarens arbetsdag. Systemet är molnbaserat och användaren kan enkelt komma åt sina planer och dokumentation via dator, surfplatta eller mobiltelefon. Läs mer på blastmanager.se


Om Infobric
Infobric är ett IT- och elektronikföretag som utvecklar lösningar som ökar effektiviteten och säkerheten på byggarbetsplatser. Bolaget är marknadsledande i sin nisch och har en central roll på fler än 10 000 byggarbetsplatser, med flera av Europas största bygg- och maskinuthyrningsföretag bland sina kunder. Kärnan i Infobrics erbjudande är den webbaserade tjänsten Infobric Ease, som i realtid kommunicerar med flera 10 000-tals uppkopplade elektronikenheter. Genom åren har bolaget vunnit flera priser för sina innovativa produkter. Idag består Infobric av ett 80-tal medarbetare och har en omsättning på ca 200 MSEK. Läs mer på infobric.se

Contacts

Leo Sydow

Leo Sydow

Press contact Head of Communication Press Contact +46 709 18 72 25

Related content

Infobric Group is a leading provider of software solutions that set new standards for a resource-efficient and sustainable construction industry.

We are on a mission to digitalise the construction industry – with a clear focus on making it more productive, safer, and more sustainable. We offer easy-to-use solutions for complex problems that are ready to be integrated in our customer’s digital ecosystems.

Infobric Group AB

Framgången 1
55318 Jönköping
Sverige