Skip to content
© Tempus AS 2019. Med Tempus som en del av Infobric, tar koncernen nästa steg mot att bli den ledande digitaliseringspartnern till byggbranschen i Norden.
© Tempus AS 2019. Med Tempus som en del av Infobric, tar koncernen nästa steg mot att bli den ledande digitaliseringspartnern till byggbranschen i Norden.

Press release -

Infobric förvärvar Tempus AS och förstärker sin position som digitaliseringspartner till byggbranschen

Infobric stärker sitt erbjudande av digitala lösningar för att öka säkerheten och effektiviteten i byggbranschen i Norden. Genom förvärvet blir Tempus AS med dotterbolaget Templus AB nu en del av Infobric.

Tempus har i över 30 år utvecklat och levererat system som hjälper företag att få en enklare arbetsdag. Tidrapporteringssystemet har varit centralt sedan starten, där man ger kunderna verktyg för att få översikt över tidsförbrukning och andra viktiga resurser i verksamheten. Idag levererar Tempus en komplett digital lösning som är skräddarsydd efter kundens behov och kan integreras med de flesta affärssystem. Utöver time management erbjuder Tempus även en lösning för elektronisk personalliggare som används av byggföretag i både Norge och Sverige. Totalt finns Tempus system på ca 2 300 projekt i Norden.

Vill bli ledande i Norden
Förvärvet av Tempus är ett strategiskt viktigt steg för Infobric, som sedan 2016 vuxit kraftigt på den svenska marknaden och de senaste fem åren satsat på att etablera sitt varumärke inom byggbranschen i Norge. Tillsammans med Tempus stärker Infobric sin position och sitt erbjudande och tillför bolaget kompetens inom bland annat produktutveckling och försäljning för den norska marknaden. 

– Norge är vår nästa tillväxtmarknad och förvärvet är ett viktigt steg mot att bli den ledande digitaliseringspartnern för byggbranschen i Norden. Genom Tempus får vi mer än 30 års erfarenhet och kompetens inom användarvänliga lösningar för bland annat tidsredovisning, i kombination med att vi stärker vårt erbjudande för att hjälpa våra kunder att öka säkerheten och effektiviteten i sina byggprojekt, säger Dan Friberg, VD för Infobric AB. 

Ska underlätta för alla aktörer att skapa en hållbar byggbransch
Tillsammans kommer koncernen att omsätta drygt 200 MSEK och ha totalt ca 80 medarbetare. Gemensamt kommer tjänsterna att användas på närmare 15 000 byggarbetsplatser i Norden.

– Vi ser en stor potential i att gemensamt växa i Norge de kommande åren. Byggbranschen står inför en stor digital transformation samtidigt som branschen fortsatt går på relativt högt tryck. Dessutom ökar såväl lagkrav, samhällskrav samt branschens egna förväntningar trycket på näringen att förbättra hållbarheten i sin verksamhet såväl ekonomiskt, socialt som miljömässigt. Infobric får nu ännu mer kraft och kompetens för att utveckla lösningar för att underlätta detta arbete för alla involverade aktörer, fortsätter Dan Friberg.

– Infobric och Tempus har tillsammans en kompletterande produktportfölj som ger våra kunder snabba och enkla möjligheter till att vidareutveckla sin digitaliseringsprocess med en och samma leverantör. Gemensam kompetens och erfarenhet stärker produktutvecklingen och kommer att ge marknaden effektiva och framtidssäkrade lösningar, lägger Claus H. Olsen, VD för Tempus AS, till. 


För mer information, kontakta:

Dan Friberg, VD, Infobric AB
+46 707 88 75 44, dan.friberg@infobric.se

Claus H. Olsen, Daglig leder, Tempus AS
+47 92 03 14 37, claus@tempus.no

Elsa Braadland, VD, Templus AB
+46 733 30 19 17, elsa@templus.se

Related links

Topics

Categories


Om Infobric
Infobric är ett IT- och elektronikföretag som utvecklar lösningar som ökar effektiviteten och säkerheten på byggarbetsplatser. Bolaget är marknadsledande i sin nisch och har en central roll på fler än 10 000 byggarbetsplatser, med flera av Europas största bygg- och maskinuthyrningsföretag bland sina kunder. Kärnan i Infobrics erbjudande är den webbaserade tjänsten Infobric Ease, som i realtid kommunicerar med flera 10 000-tals uppkopplade elektronikenheter. Genom åren har bolaget vunnit flera priser för sina innovativa produkter. Idag består Infobric av ca 60 medarbetare och har en omsättning på ca 165 MSEK. Läs mer på infobric.se 

Om Tempus
Tempus är systemspecialisten som ger bolag bättre översikt över tid, arbetsprocesser, uppgifter och personal i digitala lösningar. Tempus levererar skräddarsydda lösningar anpassat verksamhetens behov och vardag. Med Tempus sparar företaget tid, får reducerade kostnader och full kontroll på verksamheten genom digitala lösningar för mobil datafångst och hantering av insamlade data. Informationen som samlas in överförs enkelt till andra affärssystem som till exempel lönesystem, ekonomi- och faktureringssystem, samt projekt- och HMS-system. Tempus har utvecklat olika moduler som kombineras utan dolda kostnader. Läs mer på tempus.no 

Contacts

Leo Sydow

Leo Sydow

Press contact Head of Communication Press Contact +46 709 18 72 25

Related content

Infobric Group is a leading provider of software solutions that set new standards for a resource-efficient and sustainable construction industry.

We are on a mission to digitalise the construction industry – with a clear focus on making it more productive, safer, and more sustainable. We offer easy-to-use solutions for complex problems that are ready to be integrated in our customer’s digital ecosystems.

Infobric Group AB
Framgången 1
55318 Jönköping
Sverige