Skip to content
Infobric Group breddar sitt erbjudande genom att skapa ett helt nytt affärsområde för uthyrningsbranschen.
Infobric Group breddar sitt erbjudande genom att skapa ett helt nytt affärsområde för uthyrningsbranschen.

Press release -

Infobric Group skapar nytt affärsområde för uthyrningsbranschen – förvärvar tre digitala bolag

Infobric Group breddar sitt erbjudande genom att skapa ett helt nytt affärsområde för uthyrningsbranschen. Som en del av satsningen har nu tre bolag som utvecklar affärssystem för uthyrningsbolag förvärvats: Intershare, Hyrma och Winhyra. Det nya affärsområdet ska stötta digitaliseringen av uthyrningsbranschen.


Infobric Group, Nordens ledande digitaliseringspartner för samhällsbyggnadssektorn, växer ytterligare genom att förvärva Hyrma, Winhyra och Intershare, som har systemen Onlet och Wincar. De tre bolagen utvecklar kompletta affärssystem för uthyrningsbolag och har etablerat starka baser av kunder, partners och integrationer i både Sverige och Norge. Förvärven utgör startskottet för bildandet av ett nytt affärsområde för uthyrningsbranschen.

"Den här satsningen är en viktig milstolpe för Infobric Group. Vi har en lång historik av att arbeta tillsammans med uthyrningsbranschen, nu breddas det samarbetet ytterligare och vi ser fram emot att bidra till digitaliseringen av den. Genom att kombinera dessa förvärv med vårt befintliga erbjudande skapar vi Europas bästa affärssystem för maskinuthyrare i byggbranschen", säger Dan Friberg, vd och koncernchef på Infobric Group.

Det nya affärsområdet kommer möjliggöra ett uthyrningssystem fullt integrerat med maskiner och verktyg som dessutom kan nås via Infobrics Ease-app, en app som redan används av 300 000 personer i byggbranschen idag. Detta skapar spännande möjligheter framåt kopplat till Infobrics unika erbjudande på byggarbetsplatser i Norden och UK.

Intershare, Hyrma och Winhyra blev helägda dotterbolag till Infobric Group under det första kvartalet 2023.


För mer information, kontakta:

Dan Friberg, VD och koncernchef Infobric
Tel: +46 (0)707 88 75 44
E-post: dan.friberg@infobric.com


Om Infobric Group
Infobric Group är en nordisk digitaliseringspartner för ett hållbart samhällsbyggande. Koncernen tillhandahåller en verktygslåda av nyckelfärdiga tjänster som är redo att integreras i våra kunders digitala ekosystem. Infobrics mission är att skapa socialt hållbara och resurseffektiva arbetsplatser, där de tjänster vi levererar gör jobbet säkrare och enklare för hundratusentals människor varje dag. Infobric ägs av Summa Equity som investerar i lösningar på globala utmaningar inom hållbarhet.

Om Intershare
Intershare AS har utvecklat affärssystem för uthyrningsbranschen i över tio år och erbjuder produkterna Onlet och Wincar. Bolaget har ca 20 anställda och huvudkontoret ligger i Kristiansand i Norge. Genom långsiktiga och målinriktade satsningar har Intershare byggt upp en stabil kundportfölj i hela Skandinavien.

Om Hyrma
Hyrma Administration har sedan 2010 hjälpt små och medelstora uthyrare i landet att hålla ordning på sina maskinparker och uthyrningsobjekt. Systemet hanterar i dagsläget många hundratusen avtal, fakturor och uthyrningsobjekt och artiklar. Hyrma är webbaserat och optimalt anpassat för att hantera många samtidiga användare, både via mobil och dator.

Om Winhyra (Örndata AB)
Winhyra är ett affärssystem för uthyrning utvecklat av Örndata AB, speciellt anpassat för dig som är maskinuthyrare. Bolaget Örndata AB bildades 1988 och har huvudkontor i Örnsköldsvik, kunderna finns i hela Sverige.

Topics

Categories


Om Infobric Group

Infobric Group är en nordisk digitaliseringspartner för ett hållbart samhällsbyggande.

Koncernen tillhandahåller en verktygslåda av nyckelfärdiga tjänster som är redo att integreras i våra kunders digitala ekosystem. Infobrics mission är att skapa socialt hållbara och resurseffektiva arbetsplatser, där de tjänster vi levererar gör jobbet säkrare och enklare för hundratusentals människor varje dag. Infobric ägs av Summa Equity som investerar i lösningar på globala utmaningar inom hållbarhet.

infobricgroup.com

Contacts

Leo Sydow

Leo Sydow

Press contact Head of Communication Press Contact +46 709 18 72 25

Infobric Group is a leading provider of software solutions that set new standards for a resource-efficient and sustainable construction industry.

We are on a mission to digitalise the construction industry – with a clear focus on making it more productive, safer, and more sustainable. We offer easy-to-use solutions for complex problems that are ready to be integrated in our customer’s digital ecosystems.

Infobric Group AB
Framgången 1
55318 Jönköping
Sverige