Skip to content

Press release -

Infobric kjøper BlastManager AS

Gjennom oppkjøp av det norske IT-selskapet BlastManager AS styrker Infobric sin posisjon som digitaliseringspartner for byggebransjens aktører ytterligere og tilfører konsernet spesialistkompetanse innen IT-løsninger for sikre og effektive sprengningsarbeider.

Oppkjøpet av BlastManager er et strategisk steg for Infobric, i riktig retning av å bli den ledende digitaliseringspartneren for byggebransjen i Norden. IT-selskapet fra Småland har vokst sterkt organisk de siste årene og gjorde sitt første oppkjøp i 2019, med det norgesbaserte selskapet Templus AS. Med BlastManager styrker Infobric posisjonen sin som leverandør for entreprenørselskaper innen byggebransjen.

– Vi er veldig stolte av dette oppkjøpet. BlastManager har et fantastisk produkt, sterke kunderelasjoner og har sterk spesialistkompetanse innen utvikling av IT-løsninger for sprengningsbransjen. Oppkjøpet passer inn i Infobric sin vekststrategi, der vi ser store muligheter for synergieffekter og et sterkt tilbud i samarbeid med BlastManager på flere av de eksisterende markedene våre i Norden, sier Dan Friberg, administrerende direktør hos Infobric.

BlastManager AS ble grunnlagt i 2006 i Kristiansand og utvikler digitale tjenester for planlegging og dokumentasjon av sprengningsarbeid. Selskapet er markedsledende innen sin nisje i Norge og det er cirka 1000 bergsprengere som bruker systemet i dag. Med det skybaserte systemet BlastManager blir det mulig for sprengningsentreprenøren å oppfylle krav fra myndigheter og bestillere på en sikker, enkel og kostnadseffektiv måte. Det er blant annet funksjoner for å designe salver, simulere detoneringsprosessen, beregne vibrasjoner og kommunisere med nærliggende beboere og aktører i prosjektet.

Sprengningsarbeidet har høye krav til analyse, dokumentasjon og koordinering, der man i stor grad fortsatt bruker papir og blyant. Derfor finnes det store muligheter for å øke sikkerheten og effektiviteten i bransjen ved hjelp av verktøy og smart teknologi.

– Det er veldig spennende å ta del i Infobric familien og vi ser frem til å styrke programmet enda bedre for å sikre våre kunder og ikke minst nye et enda bedre system. Vi hjelper alle som jobber med sprengning med både planlegning og rapportering av arbeidet. I tillegg er vi svært stolte av å blant annet å ha laget en egen lager-app med full kontroll på forbruk av tennmidler og sprengstoff. Vi er først i Norge med å kunne tilby våre kunder mulighet til å kjøre 100% elektronisk transportdokument, sier Martin Ryde, Daglig leder i BlastManager AS.

Infobric har kjøpt 100% av aksjene i BlastManager AS og den formelle overtakelsen skjer i august 2019.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Dan Friberg, Administrerende direktør, Infobric AB
+46 707 88 75 44, dan.friberg@infobric.se

Martin Ryde, Daglig leder, BlastManager AS
+47 99 333 555, martin@blastmanager.no

Related links

Topics

Categories


Om BlastManager
BlastManager er et system for planlegging og dokumentasjon av sprengningsarbeidet. Målet med systemet er at sprengningsentreprenøren oppfyller myndighetenes og byggherrens krav i henhold til sprengning på en enkel og kostnadseffektiv måte. BlastManager tilbyr også flere verktøy som forenkler arbeidsdagen til sprengningsarbeidere. Systemet er skybasert og brukeren kan enkelt få tilgang til planer og dokumentasjon via datamaskin, nettbrett eller mobiltelefon. Les mer hos blastmanager.no

Om Infobric
Infobric er et IT- og elektronikkselskap som utvikler løsninger og som øker effektiviteten og sikkerheten på byggeplasser. Selskapet er markedsledende innen sin bransje og har en sentral rolle på mer enn 10 000 byggeplasser, med flere av Europeiske selskaper innen bygg- og maskinutleie blant kundene sine. Kjernen i Infobric sitt tilbud er den nettbaserte tjenesten Infobric Ease, som i sanntid kommuniserer med flere 10 000-talls oppkoblede elektronikk-enheter. De siste årene har selskapet vunnet flere priser for sine nyskapende produkter. I dag har Infobric over 80 medarbeidere og en omsetning på cirka 200 millioner svenske kroner. Les mer hos infobric.no

Contacts

Leo Sydow

Leo Sydow

Press contact Head of Communication Press Contact +46 709 18 72 25

Related content

Infobric Group is a leading provider of software solutions that set new standards for a resource-efficient and sustainable construction industry.

We are on a mission to digitalise the construction industry – with a clear focus on making it more productive, safer, and more sustainable. We offer easy-to-use solutions for complex problems that are ready to be integrated in our customer’s digital ecosystems.

Infobric Group AB
Framgången 1
55318 Jönköping
Sverige