Skip to content

Press release -

Infobric-konsernet kjøper TelliQ AB

Infobric, en ledende leverandør av IT-systemer for økt sikkerhet og effektivitet i byggebransjen, kjøper opp et av Sveriges største telematikkselskap, TelliQ AB, som blir gruppens Fleet-selskap. Sammen blir selskapene et sterkt og innovativt IT-konsern med en felles visjon: å skape smartere og mer bærekraftige arbeidsmetoder for sine kunder.

– Ved å tilføye TelliQs produktportefølje, sterke kunderelasjoner og lange erfaring med teknologiutvikling til den sterke posisjonen som Infobric har bygget opp de siste 15 årene, har vi skapt en fantastisk plattform for å kunne skalere opp og nå ut bredt med digitaliseringsmuligheter til bygge-, transport- og andre kjøretøyintensive bransjer, forteller Dan Friberg, adm.dir. for Infobric-konsernet.

TelliQ AB er et av markedets ledende selskaper innen digitale kjøretøysystemer med over 80 000 tilkoblede enheter. Selskapet utvikler og leverer tjenester til bedrifter hvor kjøretøy, maskiner og anlegg utgjør en viktig del av virksomheten. TelliQ har de siste årene styrket sin posisjon på markedet og nådde i 2019 en omsetning på 105 mill. SEK. De tre siste årene har selskapet hatt en årlig vekst på ca. 30 %.

– Det er kjempespennende å bli en del av Infobric-konsernet, hvor de tilbyr digitale løsninger som forenkler hverdagen for bedrifter, akkurat som oss. Med Infobrics store kundebase innen byggesektoren, gir det oss muligheten til å jobbe sammen for å skape ytterligere vekst med unike løsninger mot markedet, sier Joakim Lindquist, adm.dir. TelliQ AB.

Konsernets ambisjoner for 2020 og fremover er å drive gruppen lønnsomt, bærekraftig og med fortsatt høy vekst. Dette med fokus på å ta vare på selskapenes formålsdrevne engasjement i å utvikle smarte, digitale verktøy som kan forenkle og effektivisere kundenes hverdag. Flere av bransjene som selskapet retter seg mot, befinner seg midt i en digital transformasjon hvor digitale tjenester og IoT produkter kan effektivisere administrative prosesser, sikre arbeidsmiljøet samt underlette bedriftenes regeloverholdelse og seriøsitetsarbeid. Målet er å være en ledende digitaliseringspartner som bidrar til å bygge bærekraftige og lønnsomme bedrifter på sunne og sikre vilkår..

Infobric kjøper 100 % av aksjene i TelliQ AB, og gjennomfører dermed det hittil største oppkjøpet i selskapets historie. Kjøpet gjennomføres i januar 2020, og majoriteten av selskapets nåværende eiere gjeninvesterer i konsernet. Den rullerende årsomsetningen for konsernet stiger etter oppkjøpet av TelliQ til drøyt 300 mill. SEK, med 200 medarbeidere i fem land.

Majoritetseieren av konsernet er Summa Equity, et privatkapitalselskap som kobler investeringer til FNs globale mål for bærekraftig utvikling.

– Vi er veldig stolte over å kunne ønske TelliQ velkommen til Infobric-familien, og vi ser frem til å takle spennende utfordringer sammen, sier Dan Friberg.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Dan Friberg, administrerende direktør i Infobric-konsernet
+46 707 88 75 44, dan.friberg@infobric.se

Joakim Lindquist, administrerende direktør i TelliQ AB
+46 702 27 62 86, joakim.lindquist@telliq.com

Related links

Topics

Categories


Om Infobric
Infobric ble grunnlagt i 2004, og er en selskapsgruppe av IT- og elektronikkselskap som utvikler løsninger for sikrere og mer effektive arbeidsplasser. I konsernet inngår datterselskapene Tempus AS og BlastManager AS. Sammen har selskapene en sentral rolle på flere enn 16 000 samtidige byggeplasser, med flere av Europeiske selskaper innen bygg- og maskinutleie blant kundene sine. Infobrics eies av Summa Equity som investerer i løsninger på globale utfordringer innen bærekraft. www.infobric.no

Om Summa Equity
Summa Equity ble grunnlagt i 2016 av partnere med en felles visjon om å bygge et ledende, spesialisert risikokapitalselskap i det nordiske markedet for små og mellomstore selskaper, posisjonert for å dra nytte av investeringsmulighetene som er skapt av de tematiske megatrendene som forventes å drive langsiktig vekst. Selskapet fokuserer på sektorer knyttet til fire megatrend-drevne temaer: ressurs knapphet, energieffektivitet, endring av befolkningssammensetning og teknologikrevende virksomheter. www.summaequity.com

Om TelliQ
TelliQ er et selskap som spesialiserer seg på komplette digitale kjøretøysystemer og tjenester for moderne kjøretøyflåter. Selskapet ble grunnlagt i 2002 under navnet Arkub AB, og var et av de første selskapene i Sverige som spesialiserte seg på telematikk. TelliQ utvikler og tilbyr webbaserte tjenester og løsninger som gir beslutningsstøtte, forenkler hverdagen og øker lønnsomheten til selskaper hvor kjøretøy, maskiner og anlegg utgjør en viktig del av virksomheten. www.telliq.com

Contacts

Leo Sydow

Leo Sydow

Press contact Head of Communication Press Contact +46 709 18 72 25

Related content

Infobric Group is a leading provider of software solutions that set new standards for a resource-efficient and sustainable construction industry.

We are on a mission to digitalise the construction industry – with a clear focus on making it more productive, safer, and more sustainable. We offer easy-to-use solutions for complex problems that are ready to be integrated in our customer’s digital ecosystems.

Infobric Group AB
Framgången 1
55318 Jönköping
Sverige